Reizen met scherm is niet veiliger

28 April, 2020
Categorie:
Algemeen InstallatieNieuws

Veel mensen gebruiken in deze tijd een schot of scherm in de auto om veilig met meerdere mensen in een auto te kunnen reizen. Zij deden dit om samen te kunnen reizen zonder 1,5 meter afstand te houden. De Helpdesk Corona Bouw & Techniek zegt dat een scherm niet nodig is als de regels van het RIVM worden opgevolgd. Over dit onderwerp waren nog veel vragen. Daarom zijn de regels en richtlijnen ‘Samen veilig doorwerken’ recentelijk aangepast voor de sectoren bouw & techniek.

 

Risico’s scherm

Een scherm in de auto plaatsen neemt ook risico’s met zich mee. Het kan het zicht belemmeren en daardoor de verkeersveiligheid in gevaar brengen. Ook is het niet geschikt als vervanging van de bestaande hygiëne regels. Een scherm kan alleen worden geplaatst als de regels en richtlijnen al worden gevolgd en het een veiliger gevoel zou creëren. Het is dus meer voor het gevoel dan echte veiligheid. Wanneer er toch wordt gekozen om een schot te plaatsen zorg dan dat het verkeer goed zichtbaar blijft en het moet na elke rit grondig worden schoongemaakt, met 70 procent Alcohol-doekjes of een sopje.  

 

Reis alleen

Boven alles wordt geadviseerd om alleen te reizen, kan dit niet omdat er geen geschikte vervanging is dan moet er goed op veiligheid en hygiëne worden gelet als er samen wordt gereisd. De volgende regels zijn opgesteld: Bij meer dan twee personen in één vervoersmiddel moet minimaal 1,5 meter afstand tussen alle personen aanwezig zijn. Als er met drie of meer personen in een vervoersmiddel wordt gezeten en dichter dan 1,5 meter op elkaar, loopt men het risico een boete te krijgen (dit geldt niet wanneer het huisgenoten zijn). 

 

1,5 meter afstand

Probeer tijdens het werken zo veel mogelijk de 1,5 meter afstand te houden. Wanneer dit echt onmogelijk is mag er met twee of meer mensen worden gewerkt zonder dat de 1,5 meter afstand wordt bewaard. Zorg er dan ook voor dat iedereen extra alert is en maak hier afspraken over. Zoals: raak zo min mogelijk dezelfde oppervlakken aan, gebruik afscherming als dit mogelijk is en volg de hygiëneregels (handen regelmatig wassen, niet aan het gezicht zitten, hoest en nies in de elleboog). Ook tijdens het lunchen moet er gelet worden op de afstand. Wanneer de afstand voldoende is mag er ook met meer dan twee personen worden geluncht.

GawaloVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.