Nieuwe hybride warmtepomp van Nederlandse bodem

6 February, 2019
Categorie:
Innovatief InstallatieNieuws

Itho Daalderop brengt in het voorjaar van 2019 een revolutionair model warmtepomp op de markt. Deze universele hybride binnenhuiswarmtepomp is met elke CV-ketel te combineren. Doordat als basis de buitenlucht wordt gebruikt, is het model extra zuinig.

Het toestel heet de HP-M 25i en is bijzonder omdat het anders werkt dan andere hybride ventilatiewarmtepompen die al op de markt zijn. In plaats van het gebruiken van opgewarmde ventilatielucht als basis met toegevoegde buitenlucht als het noodzakelijk is. Bij de nieuwe warmtepomp wordt de basis via een afzuigkanaal uit de buitenlucht gehaald en kan als dat nodig is opgewarmde lucht toegevoegd worden uit de mechanische ventilatiebox via een T-stuk. Hierdoor hoeft het toestel niet mÈÈr te ventileren dan nodig is voor voldoende lucht. Zo wordt er flink op gas bespaard. De warmtepomp zuigt buitenlucht naar binnen, waardoor er geen buitenunit meer nodig is.

De HP-M 25i is vooral bedoeld voor de bestaande woningen die niet volledig over kunnen gaan op een warmtepomp, maar wel energie willen besparen. De pomp kan maximaal 2,5kW uit de buitenlucht halen, voldoende om een doorsnee huis mee te verwarmen. Mocht het huis toch meer vermogen nodig hebben kan de hybride installatie altijd nog gebruik maken van de HR-ketel.

Beeld: Pixabay

GawaloVacature.nl gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.